ÚLOVOK ZA VYŠE 800 EUR: Colníci odhalili nelegálne pašované cigarety

27.10.2022 Nitra

Nitra 27. októbra (TASR) - Príslušníkom finančnej správy z Colného úradu Nitra sa podarilo odhaliť nelegálne pašované cigarety. V rámci zvýšeného dozoru na hraniciach zaistili celkovo 6000 kusov cigariet. Finančný únik na spotrebnej dani bol predbežne vyčíslený na 809 eur, informovala hovorkyňa Colného úradu Nitra Renáta Cebová.

Pri výkone kontroly zastavili colníci vozidlo Ford Tranzit so slovenským evidenčným číslom. Pri kontrole nákladného priestoru vozidla zistili, že sa v ňom nachádza 300 spotrebiteľských balení cigariet značky Marlboro Gold bez označenia kontrolnými známkami, čo predstavuje 6000 kusov cigariet s dĺžkou tabakového povrazca do 80 milimetrov. K vlastníctvu tabakových výrobkov sa dobrovoľne prihlásila jedna osoba z posádky vozidla.

Prípad bol vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu postúpený Kriminálnemu úradu finančnej správy, ktorý vedie trestné stíhanie pre prečin porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru. V prípade preukázania viny hrozí zaistenému páchateľovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, potvrdila Cebová.
 

Vyberte región